Ciulama cu ciuperci si mamaliguta

de Lily_Musat in Mancaruri de legume, 13 Ian 2011 | 9250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci crude,
  • 6 linguri de ulei,
  • 200 ml lapte,
  • 200 ml apa,
  • 2 linguri de faina cu varf,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • leustean pentru decorat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci si mamaliguta:

Punem sare in tigaie si putin pe ele si le astupam cu un capac sa se friga bine.  Intr-o tigaie punem uleiul.Adaugam faina.  Amestecam uleiul cu faina fara sa dam pe foc. La rece.  Punem pe foc cratita si lasam sa se caleasca putin. Dam tigaia putin la o parte de pe foc si adaugam lapticul amestecat cu apa si amestecam bine sa se omogenizeze. 

Intr-o tigaie tefal frigem ciupercile.Punem ciupercutele in ciulama. Adaugam piper si sare. Tinem cont ca am adaugat sare si la ciuperci.  Lasam sa fiarba putin amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.Merge de minune cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Ca sa nu faca ciulamaua cocoloase, faina se amesteca cu uleiul "la rece" fara sa fie pe flacara aragazului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuciuleti